Korda Camo Rig Tube

Korda
Bestel
  • Beschrijving

Korda Camo Rig Tube.

Een Kamo Rig Tube zorgt er niet alleen voor dat je onderlijn tijdens het inwerpen goed in het water komt te liggen, maar het beschermt de vis tijdens de dril ook nog eens voor direct contact met de hoofdlijn. Een aspect dat volgens ons absoluut niet vergeten mag worden. Een strakke hoofdlijn en gemaakt van nylon of gevlochten vezels, is absoluut in staat schubben van een karper te halen tijdens de dril. Deze ervaring hebben al vele karpervissers meegemaakt, waaronder ook Danny. Hij haakte een vis op een Method Rig en constateerde net voor het scheppen dat er een schub naar beneden dwarrelde. Met een Method Rig hoeft eigenlijk geen tube gebruikt te worden omdat het haakaas in de voerbal zit en de onderlijn tijdens de worp op geen enkele manier kan verwarren. Deze gebeurtenis heeft het plezier van de vangst zeker bedorven. Nu moet de tube natuurlijk ook weer niet de karper op een voerplaats verschrikken. Met deze gedachte zijn wij dan ook aan het werk gegaan. De leader moet vistechnische perfect zijn, maar moet ook goed de veiligheid van de karper waarborgen tijdens de dril.

Onze Kamo Rig Tube is verkrijgbaar in verschillende, bewust gekozen matte kleuren, waardoor de tube perfect gecamoufleerd op de bodem ligt. Ze zinken, ook zonder gebruik van extra lood, snel naar de bodem. Deze eigenschap is uitermate belangrijk. Onze onderwater dvd´s lieten dit keer op keer zien. Hoe platter op de bodem, des te minder schrikreacties bij de karpers. 

Verschillende kleuren

CAMOUFLAGED WEED,
Een kleur die prima past in situaties waarbij zich algen op de bodem bevinden. Kijk maar eens naar deel 2 van onze Underwater dvd. Je zult versteld staan hoeveel algen er zich op de bodem bevinden zonder dat je je hiervan bewust bent.

SILT,
Een kleur die prima past bij wateren waar zich in bepaalde gebieden slib heeft verzameld. Dit kan zelfs in een lichte verdieping van een grind bank zijn. Een voorbeeld hiervoor was een sessie van Danny Fairbrass op de bekende, maar tevens ook beruchte Savay Lake. Voordat hij begon te vissen besloot Danny eerst om met een peillood de bodem te onderzoeken. Dit ging fantastisch en hij vond snel de harde grindbanken. Toen hij echter met zijn peillood dicht onder de kant kwam en hij nog steeds het idee had dat de bodem hier hard en schoon was, zag hij in het heldere water voor zijn voeten iets heel anders. Het peillood dat door middel van het bekende BONK, BONK, BONK een gevoel in de hengel gaf van harde bodem, was helemaal niet meer te zien. Het slib bedekte het peillood helemaal. Dit gaf Danny dan ook een ingeving waardoor hij nog secuurder ging peilen. Hij vond verdiepingen met slib op de grindbanken en kon zijn sessie uiteindelijk afsluiten met een paar mooie vissen.

GRAVEL,
Een kleur die prima past op een schone grindbodem. Ideaal dus voor wateren die ontstaan zijn door de winning van grind. De bekende grindgaten. Let wel op dat de stek die je bevist ook echt alleen maar uit grind bestaat. Deze tube is vrijwel onzichtbaar op grind en zand, maar is duidelijk zichtbaar op donkere bodemsoorten. Denk niet: Dit gaat mij allemaal te ver. Wij hebben duidelijk het verschil kunnen constateren op onze zwaar beviste wateren. De vissen zijn de gehele dag op hun hoede. Wij hebben persoonlijk meegemaakt wat voor een verschil het maakt of je op een plek vist die geschikt is voor de betreffende kleur tube, of twee meter verder met een heel andere bodemgesteldheid. Wachten of vangen begint bij ons al met de voorbereidingen. Als je jezelf nog meer wilt overtuigen dan kijk maar eens naar deel 3 van onze Underwater serie.

CLAY,
Een prima kleur voor het vissen op een bodem van klei en zand.

Tips voor het gebruik van tubes.
Knip je hoofdlijn altijd schuin af en maak het recht door het strak door je vingers te trekken. Een kronkelige lijn zorgt voor een hoop problemen en ergernis. De grootte van de verpakking van onze tubes zorgt ervoor dat de lussen niet te klein zijn. Hierdoor komen de tubes er ook recht uit en kunnen meteen gebruikt worden. Bij gebruik in de winter helpt het om de tube wat warm te maken. Dit kun je bereiken door de tube regelmatig door je vingers heen te trekken. Je zult zien dat de tube veel soepeler en rechter is geworden. Als je je tube wilt gebruiken voor een andere montage, zorg er dan in ieder geval voor dat je de verontreinigingen in de tube hebt verwijderd. Dit kun je doen door eerst een dikke nylon lijn door de tube te steken. Hierna is de tube weer gebruiksklaar en kan de hoofdlijn er doorheen.

Voor het nog makkelijker oprijgen van bijvoorbeeld lange tubes in combinatie met gevlochten hoofdlijnen, maak je gebruik van een dikke nylon lijn. Steek deze eerst door de tube, bevestig je gevlochten hoofdlijn d.m.v. een simpele knoop aan het nylon en trek alles door de tube. Simpeler kan haast niet. Wil je nu ook gebruik maken van rubberen kralen dan snijdt je gewoon het uiteinde van de tube schuin af. Het bevestigen van de kralen op de tube wordt op deze manier veel gemakkelijker.