Korda Flexi Ring Swivels

Korda
Bestel
  • Beschrijving

Korda Flexi Ring Swivels.

De Size 8 Ring Swivel wordt geleverd in mat grijs, dit voorkomt dat een karper schrikt van mogelijke schitteringen op zonnige dagen in helder wateren.  

Naast het feit dat deze wartel ervoor zorgt dat je Stiff Rig goed kan draaien, ligt de montage ook dichter tegen je rig tube of leadcore tijdens het werpen. Dit verlaagt de kans op verwarring tijdens het werpen. Danny kwam hier achter tijdens de kwalificatie voor de British Champs. Eén van de deelnemers had een Ring Swivel aan zijn oppervlakte dobber tijdens het vissen met drijvend aas. Toe Danny hem hiernaar vroeg was het antwoord:”Je krijgt met een Ring Swivel geen verwarring tijdens het ingooien”. Ook niet als je lange dunne onderlijnen gebruikt. 

Voor het gemakkelijk monteren van je onderlijnen aan een Ring Swivel maak je gewoon een lus aan je onderlijn, deze haal je door het oog van de Ring Swivel, dan haal je de haak door de lus en trekt alles voorzichtig aan. Wil je de onderlijn vervangen herhaal de handeling in omgekeerde volgorde. Simpel en snel.

 

De Size 11 Flexi-Ring Swivel. Dit is de wartel voor de Hinged Stiff Rig. De rig is ontworpen door Terry Hearn en wordt gezien als dé Big Fish rig. Deze uitzonderlijke rig vist men met een pop up over een kleine hoeveelheid voer.

Voor het maken van deze rig kun je Korda´s Wide Gap gebruiken en een kleine rig ring. Na het knopen trek je de gehele onderlijn strak. Het beste doe je dit in combinatie met stoom. Dit zorgt ervoor dat de onderlijn nog rechter wordt en dat de haak rechtop staat in plaats van naar binnen.

De Size 11 Flexi-Ring Swivel is ook goed te gebruiken voor de nieuwe 360 graden Rig. Ook deze rig wordt in combinatie met een pop up gevist en is voor de karper bijna niet uit te spugen. Dave Lane heeft deze rig met groot succes gebruikt. Al met al een zeer betrouwbare wartel die ook onder extreme omstandigheden jou niet in de steek zal laten.