Rookboek Rook jij, Rook ik

Bestel
  • Beschrijving

ROOKBOEK ROOK JIJ ROOK IK

(nieuwste druk)

Het rookboek met alle tips en trucs die je moet weten
over het roken van vis en vlees. Nu verkrijgbaar in drie
verschillende uitvoeringen. Ons rookboek is
verkrijgbaar in harcover, Epub en PDF formaat. Een
zeer uitgebreid rookboek met vele recepten, tips en
trucs over het roken van vis en vlees met een rookoven.

INHOUD:

7 Vis roken: een oeroude traditie
9 Over warm roken, stomen en koud roken
11 Hoe zit een rookoven in elkaar?
13 Het rookmateriaal
15 Tafelmodellen rookovens
16 Staande modellen rookovens
18 Speten of haken?
19 Aan haken
21 Overige 'hulpmiddelen'
22 In gebruik nemen van een nieuwe rookoven
23 Schoonmaken en onderhoud van rookoven
24 Welke vissoorten en hoe?
27 Vis meenemen is bepaald geen schande
29 Behandeling van te roken vis
31 Diepvriezen: doe het goed!
35 Fileren
38 Het zouten
43 Het drogen
47 Veiligheid
49 Welke houtsoorten om mee te roken?
50 Warm roken: het garen van vis
51 Hoe rustiger, hoe beter
53 Koud roken kan ook!
55 Liggend of hangend?
57 Gerookte paling
59 Gerookte makreelfilets
60 Haring: warm en koud gerookt
62 Nog meer rookverrassingen ( heerlijke vis en vlees recepten)
70 Het serveren van gerookte vis en vlees